Türkiye'nin Cumhuriyet dönemi ilk kadın doktoru Safiye Ali'nin diploması ailesinin özel isteği ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından muhafaza edilmekteydi.

Diplomanın tahrip olmaması, daha iyi şartlarda korunması, ihtiyaç halinde restorasyonun yapılabilmesi ve gelecek nesillerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin istifade edebilmesi gerekçeleri dikkate alınarak, söz konusu belgenin Türk Tarih Kurumu'na devredilmesine karar verildi.

Dr. Safiye Ali'nin diploması, tez çalışması, kişisel fotoğrafları ve ailesine ait diğer fotoğraf ve belgeler,  bu amaçla Giresun'a gelen Türk Tarihi Kurumu Arşiv Müdürü Doktor İbrahim Baş'a, Tıp Fakültemizde düzenlenen bir törenle, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal Ağar  tarafından teslim edildi.

Dr. Safiye Ali, 1921 yılında Almanya'da tıp eğitimini tamamlayarak yurda dönmüş ve uzun yıllar Çocuk Hastalıkları Mütehassısı ünvanıyla görev yapmıştı.