Giresun Üniversitesi İlk Başvurusunda THE Sıralamasında
Eynesil Kamil Nalbant MYO’da Geleneksel Hamsi Şenliği Coşkusu
GRÜ İlahiyat Fakültesinde İlk Ders “Filistin”
Dilimiz Farklı, Kalbimiz Aynı: ÜNİ-DOKAP Amasya Uluslararası Öğrenci Kampı-2025
Rektörümüzden Bozok Üniversitesi'ne Ziyaret...
Çek Cumhuriyeti Ostrave Tıp Fakültesi ve Ostrave Hastanesi Akademisyenlerinden ...
Doç. Dr. Ümmü Gülsüm DURUKAN’ın Uzman Olarak Yer Aldığı TÜBİTAK Projesi Kabul Ed...
Giresun Üniversitesi'nden Derece ile Yerleşen Öğrencilere Giresun'u Tanıtma Gezi...
Rektörümüzden Tarihi Rektörlük Binasında Basın Toplantısı...
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde GRÜ’den 12 Öğretim Üyesi Yer Aldı
Açılışa, davet edilen çağrılı konuşmacı Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sinan Erten’in “Çevre Problemlerinde Güncel Yaklaşımlar” konulu konferansı damgasını vururken, Giresun Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif ŞEN “Mutfak ve İsraf” başlıklı sunumu ve öğrencileri ile hazırladığı “iklim dostu” ikramlar ile katılımcılara hayatın içinden örnekler sundu. Ayrıca Giresun Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Oğuzhan Kutay ve Derin Tavacı Çocuk İklim Temsilcileri olarak çevre ve iklim için büyüklere seslendi. İlaveten; “İklim Değişikliği ve Etkileri” temalı ödüllü fotoğraflardan oluşan sergi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı atık malzemelerden hediye ürünler büyük ilgi gördü.
Etkinlikte, Giresun Kerasus Mühendislik öncülüğünde Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman Mühendisleri Odasının katılımcılara bağış olarak gönderdiği ağaç fidanları dağıtılarak, ağaçların ve ormanların doğal dengenin korunmasındaki önemi vurgulandı. Topluluk akademik danışmanı ve öğrencileri iklim krizi ile mücadele için toplumun her kesimine yönelik projeler gerçekleştirmek istediklerini belirttiler.