İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) dekanlık görevi düzenlenen devir teslim töreniyle Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’ten Prof. Dr. Servet Ceylan’a geçti.

29 Ağustos Perşembe günü İİBF’de düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üniversitemizin en büyük ve en gelişmiş fakültelerinden biridir. 3 yıl boyunca dekanlık görevini başarıyla yerine getiren değerli çalışma arkadaşımız Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’e kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Devir teslim töreniyle birlikte görevi devralan Prof. Dr. Servet Ceylan’a da yeni görevinde başarılar diliyorum. Hocamız fakültemize emeği geçmiş fakültenin en eski akademisyenlerinden biri ve aynı zamanda şehri de iyi tanıyan bir hocamız. Bu durumun da çalışmalarında avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana her zaman olduğu gibi hiçbir fikri hiçbir görüşü ötekileştirmeden herkese eşit mesafede kalarak hep birlikte Giresun Üniversitesi ailesi olma bilinciyle hareket ettiğimizi ve bu anlayışla çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah Servet Hocam Kurtuluş Hocamdan aldığı bayrağı biraz daha yukarı taşıyacak. Biz her zaman destekçisiyiz. İstişare kültürü ile ilerleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yapılan devir teslim töreninin fakültemiz ve üniversitemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

İİBF Dekanlığını devralan Prof. Dr. Servet Ceylan ise, “Geniş bir ailemiz var ve bu geniş ailenin içerisinde çeşitli sorunlar mutlaka olacaktır. Bu sorunlar hiçbir zaman kavga, gürültü ile değil ılıman bir yolla çözülecektir. Benim temel amacım çalışan arkadaşların daha çok fakültede o fakültenin bir bireyi olduğunu, değer gördüğünü hissetmesidir. Başarının ancak böyle geleceğine inanıyorum. Vermiş olduğunuz güven dolayısıyla da teşekkür ediyorum.” dedi.

Dekanlık görevi sonra eren Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç ise, “Çok değerli akademisyen ve idari personel arkadaşlarımın olduğu bir fakültede 3 yıl 2 ay boyunca dekanlık görevini sürdürmek, hizmet etmek benim için çok değerli bir deneyimdi ve bana bu deneyimi yaşama fırsatı veren Sayın Rektörümüze teşekkür etmek istiyorum. Herkese eşit mesafede ve hiçbir şekilde bir ayrımcılığa meydan vermeden görevimi yerine getirme çabası içerisinde oldum. Herkesi olabildiğince yönetime ve faaliyetlerimize katmaya çalıştım. Bu çerçevede elbette ki bütün çabam fakültemizi daha ileriye götürmek ve Üniversitemize daha fazla katkıda bulunmak içindi. Bu bağlamda görev sürem boyunca bana her zaman destek olan sayın rektörümüze ve rektör yardımcılarımıza, dekan yardımcılarımıza, idari personelimize ve tüm akademisyen arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Devir teslim törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Güven Özdem ve Prof. Dr. Emel Uzunoğlu, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Seda Nur Atasoy, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Günay Kaya, Genel Sekreterlik Koordinatörü Şenol Akçay ile İİBF akademik ve idari personelleri katıldı.