Giresun Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile TURKMSIC Topluluğu tarafından "1 Aralık Dünya AIDS Günü" dolayısıyla, 01 Aralık 2022 Perşembe günü, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda "HIV/AIDS Farkındalık Semineri" düzenlendi

Seminerin açılış bölümünde TURKMSIC ve bünyesinde bulunan Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı çalışma koluyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldı.

Programın devamında ise Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlknur ŞENEL, farklı yaş ve cinsiyetlere sahip öğrencilere yapılan HIV ve AIDS ile ilgili ankette ulaşılan sonuçları açıkladı. Anket sonuçlarının doğru cevapları, katılımcıların okudukları bölümler ile ilgisi, kaçıncı sınıf oldukları ve cinsiyetlerine göre dağılımları gösterildi. Konuşmasında 1988 yılında DSÖ tarafından 1 Aralık’ın Dünya AIDS Günü olarak belirlendiğini ifade eden Sayın ŞENEL, yaptıkları etkinlikle bu konuda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Daha sonra söz alan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Arzu YETKİN de HIV ve AIDS’in tıbbi olarak ne olduğundan bahsederek, bu hastalığın hangi yollarla bulaştığını aktardı. Hastalığın bulaş oranlarına ve hangi durumlarda bulaşmadığına değinen Sayın YETKİN, korunma yöntemlerini sıralayarak sözlerini noktaladı.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.