Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ayşegül ÇEBİ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emel BAHADIR YILMAZ, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim YAMAN AKTAŞ, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağla YİĞİTBAŞ ve her iki bölümün akademisyenlerinden oluşan bir ekip, "Hemşireler Haftası" münasebetiyle (12-18 Mayıs) Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN'ı makamında ziyaret ettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN'in de yer aldığı ziyarette, hemşireler haftasını kutlayan Rektörümüz, Sayın ÇEBİ'ye, hemşirelere atfen beyaz çiçeklerden oluşan bir buket takdim etti.

21-28 Nisan tarihlerine denk gelen "Ebeler Haftası"nı da unutmayan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, başta Üniversitemiz bünyesinde çalışan ebeler olmak üzere, ülke genelinde görev yapan tüm ebelerin haftasını tebrik etti.

Rektörümüze iyi dileklerinden ötürü teşekkür eden Prof. Dr. Ayşegül ÇEBİ'den sonra söz alan Doç Emel BAHADIR YILMAZ,  UNESCO tarafından 2023 yılı Aralık ayında ebelik mesleğinin "Somut Olmayan Kültürel Değerler Miras Listesi" ne alındığını belirterek, sağlık çalışanları için bunun memnuniyet verici bir adım olduğunu söyledi.