Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi/Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. Uğur Çevik'in konuşmacı olarak katıldığı, "Türkiye'nin Nükleer Enerji Serüveni" konulu konferans 01 Mart 2019 Cuma günü saat 14.00’da, Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, davetli konuşmacı Prof. Dr. Uğur Çevik’in kürsüye davet edilmesiyle devam etti. Konuşmasında Türkiye’nin enerji politikalarının tarihsel gelişimi ve mevcut durumu hakkında bilgiler veren Çevik, nükleer enerjinin ülkemiz için önemini dünyadan örneklere vurgu yaparak aktardı.

Prof. Dr. Çevik, Türkiye’de ilk reaktörün 1962 yılında kurulduğunu ve ülkemizde bu araştırma reaktörleri kurulduğunda Dünya’da henüz böyle bir çalışmanın olmadığını hatırlatarak, “Elektrik enerjisi üreten yeni güç kaynaklarının oluşturulması, Türkiye ekonomisinin gelişimine yeni bir ivme kazandıracaktır. Dışa bağımlılığı büyük oranda azaltacaktır. Enerji tercihinde sadece kazanımlar değil, çevrede düşünülmelidir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerin katılım gösterdiği program, soru - cevap bölümüyle sona erdi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun tarafından, konuşmacı Prof. Dr. Uğur Çevik’e teşekkür plaketi takdim edildi.