AK Partinin ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Üniversitemiz Yeniler Topluluğu ve TÜGVA Giresun İl Temsilciliği tarafından 21 Mart 2019 Perşembe günü düzenlenen “Kariyer Buluşmaları”nda öğrencilerle bir araya geldi.

Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen programa, Sayın Canikli ve eşi Hatice Canikli’nin yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Kadir Aydın, DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Soylu, Prof. Dr. Canan Çelik, Prof. Dr. Mustafa Cin, GRÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, 24. Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğr. Gör. Şenol Sancak’ın sunumunu yaptığı program, TÜGVA İl Temsilcisi Öğr. Gör. Muhammed Anıl Kaya’nın konuşmasıyla başladı.

TÜGVA’nın Giresun ve Türkiye genelinde gerçekleştirdiği etkinliklere değinen Kaya, davetlerini kırmayarak programa katılan Nurettin Canikli’ye teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti eski il başkanı ve Giresun Belediye Başkan Adayı Aytekin Şenlikoğlu, programı düzenleyen TÜGVA’ya ve etkinlik için Giresun’a gelen Nurettin Canikli’ye teşekkür ederek sözlerine başladı.

Giresun Üniversitesinin kurulduğu yıllarda da AK Partinin il başkanlığını yaptığını ve GRÜ’nün o günden bugüne çok uzun bir yol katettiğini dile getiren Şenlikoğlu, 13 yılda 32 bin öğrenciyle önemli bir noktaya gelindiğini söyledi. Giresun’un bir öğrenci şehri haline geldiğini ifade eden Aytekin Şenlikoğlu, Üniversitenin gelişmesi için kendilerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Programda konuşan Giresun Milletvekili Kadir Aydın da etkinliği düzenleyen TÜGVA’ya yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Üniversiteler eğitim yuvaları ve bu anlamda çok önemli kurumlarıdır. Eğitim düzelirse, bu ülkede her şey düzelir” diyen Sayın Aydın, siyasetçisinden sanayicisine herkesin bu sıralardan geçerek hayata atıldığını ve bu nedenle eğitimin büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından başlayan konferansta konuşan İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Türkiye’nin ekonomik yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülke ekonomisinin son yıllarda geçirdiği önemli dönüm noktalarına ve bu süreçte yapılan icraatlara değinen Sayın Canikli, Ülke ekonomisinin istikrarlı bir yapıya kavuşabilmesi için ekonomik bağımsızlığın elzem olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya ve üstlendiği rol nedeniyle önemli bir noktada bulunduğunu ve bunun sonucu olarak bir çok tehdidin merkezinde olduğunu belirten Canikli, bu gün bir çok ülkenin güncel politikasında Türkiye’nin hedef olarak yer aldığını dile getirdi.

Ülke ekonomisini hedef alan bir çok yurt dışı operasyonun gerçekleştirildiğini, Türk Lirası’nın hedef alındığı borsa manipülasyonlarının yapıldığını ve geçtiğimiz yıl yaşanan krizin de bunlardan sadece biri olduğunu ifade eden Canikli, aldıkları önlemlerle bu krizin daha fazla büyümesini engellediklerini, tekrar yaşanmaması için de çeşitli adımların atıldığını söyledi.

Türkiye’nin siyasi ve ekonomik özgürlüğünü hedef alan operasyonların terör örgütleri kullanılarak da gerçekleştirilmeye çalışıldığını dile getiren Canikli, 15 Temmuz darbe girişimi dahil bir çok olumsuz durumda ekonomi yönetiminin verdiği doğru kararlar sayesinde Türkiye’de istikrarın devam ettiğinin altını çizdi.

Ekonomik istikrarın devamı için çeşitli stratejilerin belirlendiğini ve bunların adım adım uygulamaya konulacağını belirten Canikli, en fazla ithal edilen ürünlerin ülkemizde ve daha iyi kalitede üretilebilmesi, yerli üretimin teşvikinin yanı sıra yerli ürünlerin tüketiminin sağlanmasının da bu adımlar arasında yer aldığını söyledi.

Programın sonunda Sayın Canikli’ye teşekkür eden ve kendisine Üniversitemizin hediyelerini takdim eden Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi olarak yerli ve milli teknolojinin geliştirilmesi noktasında her türlü çalışmada yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Sayın Canikli’nin katkılarıyla ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla kurulan GRÜ Teknokentin, bu çalışmalar için önemli bir mecra olduğunu dile getiren Rektörümüz, bugüne kadar GRÜ’ye verdiği önemli katkılardan ötürü kendisine teşekkür etti.

TÜGVA İl Temsilcisi M. Anıl Kaya’nın da Sayın Canikli’ye hediyelerini takdim etmesinin ardından program sona erdi.