Giresun Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Engelsiz Yaşam Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği ve Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ERTUĞRUL, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim ÇAKIR, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Zehra ATBAŞI ve Sosyolog Merve BEŞİKÇİ'nin konuşmacı olarak katıldığı "Engellilik ve  İstihdam" başlıklı panel, 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven ÖZDEM, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrencilerin katılımıyla, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî amfisinde yapılan panelin açılış konuşmasını, GRÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi  Yasemin ERTUĞRUL yaptı.

Panelde söz alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Zehra ATBAŞI, hedefleri ulaşılabilir kılma, tutum değişimini, erişilebilirlik konularını örneklerle aktardı. Engelli bireylerle kurulan iletişimin önemine değinen Sayın ATBAŞI, bağımsız bireylerin yetiştirilmesinde eğitimin önemine vurgu yaptı.

Mesleki eğitim becerisinin istihdama giden yolda büyük önem taşıdığını ve bunun temel becerilerle birlikte geliştiğini dile getiren Doç. Dr. Zehra ATBAŞI’ndan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanlarından Sosyolog Merve BEŞİKÇİ söz aldı.

Konuşmasında; erişilebilirlik, engelli kimlik kartı, evde bakım yardımı gibi engelli bireylere sunulan hizmetlere değinen Sayın BEŞİKÇİ, Giresun’da hizmet veren bakım merkezlerinden, umut evlerinden, sportif faaliyetlerden, açılan kurslardan ve sergilerden bahsetti.

İl genelindeki toplam engelli sayısı ve bunların ne kadarının aktif olarak iş hayatında yer aldığını sayısal verilerle aktaran Sayın BEŞİKÇİ, EKPSS sürecine de kısaca değindi.

Panelin kapanış konuşmasını yapan GRÜ Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim ÇAKIR’ın ardından program soru-cevap bölümüyle sona erdi.