Giresun Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tarafından “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında düzenlenen “Engelli Hakları ve Otizm” başlıklı konferans, 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çelik, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Aydın Berktaş, Üniversitemiz çalışanları ve öğrencilerin katıldığı program, İl Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Gamze Açıkgöz’ün konuşmasıyla başladı. Otizm ve belirtileri, tanı ve tedavi süreçleri, otizmli çocuklara davranış şekilleri ve kaynaştırma eğitimleri hakkında bilgi veren Açıkgöz, okullarda bu konuda verilen eğitimlere ve öğretmenlerin bilinçlendirilmesine de değinerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Giresun Rehberlik Araştırma Merkezinden Özel Eğitim Öğretmeni Gülsüm Bacacı ise otizmli çocukların okullardaki yeri, eğitim ile otizmli çocukların gelişiminin düzenlenmesi ve yön verilmesi konularına değindi.

Programın son konuşmacısı olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden  Sosyal Çalışmacı Didem Pekcan Zengin de engelli bireylerin hak ve sorumluluklarına dair bir sunum yaptı.

Soru-cevap bölümüyle sona eren konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çelik, günün anısına hazırlanan teşekkür belgelerini konuşmacılara taktim etti.