UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Ulusararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı İsa Yünisov’un açılış konuşması ile başladı. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere Ulusararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Demir konuşmalarını yapmak üzere kürsüdeki yerini aldı. Konuşmasında misafir öğrencilerin her birinin kültür elçileri olduğunu ifade ederek bu tür etkinliklere katılmanın önemine vurgu yaptı. Öğr. Gör. Abdullah Demir’in ardından kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, etkinlikte emeği geçenlere ve dinleyicilere katılımları için teşekkürlerini iletti.
Açılış konuşmalarının ardından, Uygur Türkleri ve Doğu Türkistan hakkında konuşmalarını yapmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Kara sahnedeki yerini aldı. Türklerin bir boyu olan Uygurların kadim Türk tarihinin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Kara, Uygur devletinin yıkılmasının ardından Çin’in Uygurlar üzerinde uyguladıkları politikaları anlattı.
Daha sonra Üniversitemizde okuyan Uygur Türkü öğrencilerimizden, Ramina Supasheva Uygur Kültürü hakkındaki konuşmasını yaptı. Daha sonra Kamil Sadilkov, Bir Uygur kadını Nazgum’um hikayesine değindi.
Uygur halk kahramanlarından Sasır Palvan hayatını anlatan Musrat Nurmukhametov ‘un ardından Dilmurat Saipidirov ise 20.yy Uygurlarından Çinlilere karşı gösterdiği bağımsızlık mücadelesini Osman Batur üzerinden anlattı.
Program Uygur müzik aletlerinin tanıtımı ve Uygur yemekleri sunumu ile son buldu.