Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “32. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi”, 23-25 Mayıs 2024 tarihlerinde, Güre Yerleşkesinde yapılan oturumlarla gerçekleştirildi.

Dönem Başkanlığını İİBF Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’in yaptığı kongre kapsamında, 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü eğitim seminerleri düzenlendi. 23 Mayıs 2024 Perşembe günü başlayan Kongrenin açılış programı, GRÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları tarafından bir müzik dinletisinin sunulduğu programın açılış konuşmasını, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve GRÜ İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esra Gökçen KAYGISIZ yaptı. Kongrenin, büyük bir emeğin ürünü olduğunu belirterek, katkıda bulunan herkese teşekkür eden Sayın KAYGISIZ’ın ardından, Düzenleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Reyhan Ayşen WOLFF, Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahmut PAKSOY ve Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet BARCA birer konuşma yaptı.

Programda konuşan Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, Üniversite ve Fakülte olarak, sosyal bilimler alanındaki en önemli bilimsel etkinlikler arasında yer alan “Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi”nin 32.sini düzenlemekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongrelerinin Türkiye’de yönetim akademik alanının bilimsel gelişimine çok önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. GENÇ sözlerine şu şekilde devam etti; “Bu kongreler, işletmelerin yönetim ile ilgili sorunlarını bilimsel yöntemlerle analiz ederek, elde edilen bulguların yetkin akademisyenlerce ve araştırmacılarca tartışılması olanağını sunarak ve ilgili sorunlara bilimsel çözüm önerileri ortaya koyarak, uygulamaya da çok değerli katkılar sağlamıştır.”

Giresun Üniversitesi Yönetimi başta olmak üzere, kongreye katkıda bulunan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’ten sonra, GRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM de kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Mevlânâ Celâlettin-i Rûmî, Şehit Ömer Halisdemir ve Cengiz Aytmatov Konferans Salonlarında eş zamanlı oturumlarla düzenlenen "32.Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi"nde, 27 oturumda toplam 91 bildiri sunuldu. Bu sunumların 51’i Örgütsel Davranış alanında, 17’si Stratejik yönetim alanında, 11’i İnsan Kaynakları Yönetimi alanında, 9’u örgüt Kuramı, 3’ü de İşletmecilik Tarihi alanında gerçekleşti. Oturumların 12’si ilk gün, 15’i ise ikinci gün yapıldı.

Yönetim ve Organizasyon alanında önde gelen birçok akademisyenin yer aldığı, bilimsel düzeyi yüksek bildirilerin sunulduğu ve önemli bilimsel değerlendirmelerin yapıldığı “32. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi”nin kapanış oturumu, 24 Mayıs 2024 Cuma günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen, Kongre Düzenleme Kurulu ve Kongre Danışma Kurulu üyelerine teşekkür belgesi ve plaketlerinin takdim edildiği etkinlik, üçüncü gün gerçekleştirilen sosyal program ile tamamlandı.