Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı tarafından “1. Giresun Multidisipliner FTR Günleri” kapsamında düzenlenen “Yenidoğan Brakial Pleksus Yaralanmaları” konulu sempozyum, 16 Haziran 2019 tarihinde Giresun ve çevre illerden gelen katılımcılar eşliğinde gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımlarıyla, üniversitemiz Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik’in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında, Giresun ilinde spesifik konuların ele alındığı multidisipliner bilimsel toplantıların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Çelik, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Programda daha sonra söz alan Prof. Dr. Yılmaz Can, Tıp Fakültesi’nin ve Giresun halkına verilen sağlık hizmetinin önemine vurgu yaparak, bu tür akademik toplantıların Giresun Üniversitesinin gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan sempozyumun öğleden önceki bölümünde, “Brakial Pleksus Temel Bilgiler” ve “Yenidoğan Brakial Pleksus Yaralanmalarına Yaklaşım ve Koruyucu Hekimlik” başlığıyla iki oturum gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin mini konseriyle devam eden sempozyumun ikinci bölümünde ise “Yenidoğan Brakial Pleksus Yaralanmaları Tanısında Yapılması Gerekenler ve Ayırıcı Tanı” ve “Yenidoğan Brakial Pleksus Yaralanmalarında Tedavi” başlığı altında iki oturum yapıldı. Alanında uzman akademisyenlerin katıldığı oturumlarda, tıp alanındaki son yenilikler, yeni tedavi yöntemleri ve meslekte karşılaşılan sorunlar üzerine sunumlar yapıldı.

İntörn Dr. Çağla Uzman ve Arş. Gör. Dr. Elif Uysal’ın  “Söz Gençlerde” başlıklı son oturumda yaptıkları sunumlarla sona eren sempozyumunda sunum yapan konuşmacılara teşekkür belgelerini Rektörümüz Prof. Yılmaz Can ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik takdim etti.