Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı mezuniyet töreni, 27 Haziran 2019 Perşembe günü, Güre yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan tören, Tıp Fakültesi öğrencilerinden Asya Hazal Öztürk, Simge Köroğlu ve Onur İşcan’dan oluşan Grup Asistoli’nin müzik dinletisiyle devam etti.

Programda, mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Pelin Kamuran Duran’ın ardından, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik bir teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra kürsüye çıkan Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Özdem yaptığı konuşmada, hekimlik mesleğine adım atan doktorları tebrik ederek, üstlendikleri bu önemli görevde kendilerine başarılar diledi.

Tirebolu İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Tıp Fakültesi tanıtım filminin gösteriminin ardından, Fakülteye katkıda bulunan kişilere teşekkür plaketleri verildi.

Törende; Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Seyhan Kitapçı, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Kara, GİSMAP Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kara adına Suna Sevim Kara, METES Sağlık Ürünleri AŞ adına Yunus Emre Candemir teşekkür plaketlerini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelikten aldılar.

Tıp Fakültesi mezunlarının hazırladığı ve altı yıllık eğitim hayatları boyunca biriktirdikleri anıları salondaki misafirlerle paylaştıkları slayt gösterinin ardından, diploma töreni gerçekleşti.

Fakülte birincisi Pelin Kamuran Duran'ın Prof. Dr. Canan Çelik eşliğinde mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından, mezun öğrenciler kep atma töreninde  arkadaşları ve aileleriyle mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Yoğun katılımla gerçekleşen GRÜ Tıp Fakültesi mezuniyet törenine; Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Özdem, Belediye Başkan Vekili Fahri Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Çelik, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemiz çalışanları ve öğrenci yakınları katıldı.