Giresun Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 26 Mayıs 2024 tarihinde yapılan araştırma ile Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünün Akademik Araştırma performansı, Türkiye’deki diğer İstatistik Bölümleri ile Scopus Veri Tabanı kullanılarak karşılaştırıldı.

24 İstatistik bölümünün verilerinin incelendiği bu araştırmada, tüm öğretim üyelerinin kariyerleri boyunca yaptığı çalışmalar ve 2023 yılı performansları doğrultusunda; Giresun Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İstatistik Bölümü’nün ayrı ayrı çıkarılan başarı sıralaması şu şekildedir:

Öğretim Üyesi Başına Düşen Yayın Sayısı (Kariyer): 3. Sıra
Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı (Kariyer): 2. Sıra
Öğretim Üyesi Başına Düşen h-index (Kariyer): 3. Sıra
Öğretim Üyesi Başına Düşen Yayın Sayısı (2023 Yılı): 2. Sıra
Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı (2023 Yılı): 2. Sıra

Yapılan araştırmada, İstatistik Bölümleri öğretim üyelerinin bireysel sıralamalarında ise Üniversitemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU kariyer boyu performans dikkate alındığında hem yayın hem de atıf dalında 1. sırada yer alırken, Prof. Dr. Eren BAŞ da yayın dalında 12. atıf dalında ise 8. sırada yer aldı.