Giresun Üniversitesi IEEE Student Branch topluluğu öğrencileri, 24 Mayıs 2024 Perşembe günü, Artvin’de bulunan hidroelektrik santrallerini incelemek üzere teknik gezi düzenlediler.

Akademik Danışman Öğr. Gör. Alparslan TÜFEKÇİ ve Mühendislik Fakültesinden 43 öğrenci ile gerçekleştirilen gezi kapsamında, Deriner Barajı ve Çoruh Nehri üzerinde kurulu diğer barajlar ziyaret edilerek, yetkililerden bu barajların yapısal özellikleri, enerji üretim kapasiteleri ve çevresel etkileri konularında bilgi alındı.

Mühendislik alanında aldıkları teorik bilgileri, uygulamalı olarak yerinde gözlemleme şansı yakalayan öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan yetkililer, ayrıca hidroelektrik enerji üretim süreçleri hakkında da bilgi verdiler.

Bu tür teknik gezilerle öğrencilere, mesleki gelişim ve pratik deneyim kazandırmayı amaçladıklarını belirten topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Alparslan TÜFEKÇİ, gezi boyunca elde edilen kazanımların, öğrencilerin mühendislik mesleğine hazırlanma süreçlerini olumlu etkileyeceğini kaydetti.