Giresun Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu tarafından, 10 Mayıs 2024 Cuma günü, Yeşilay'ın tarihi, çalışmaları, bağımlılıklarla mücadelesi ve genel kültür konularında sorularının yer aldığı "Kahoot Bilgi Yarışması" düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Harezmi Amfisinde gerçekleşen yarışmada, Giresun Üniversitesi öğrencileri, Yeşilay’ın geçmişinden günümüze uzanan çalışmalarına ve genel kültüre dair bilgilerini sınama imkanı buldular.

Etkinlikte konuşan Genç Yeşilay Topluluğu ve Giresun Yeşilay Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı Metehan ÇETİN, Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.

Programda söz alan Genç Yeşilay Topluluğu Akademik danışmanı Öğr. Gör. Recep YAĞCI, Giresun Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğunun kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları aktardı: "Genç Yeşilay Topluluğumuz, kurulduğu günden bu yana Yeşilay'ın temel ilkelerini yaymak ve gençler arasında bilinçlendirme çalışmaları yapmak için birçok önemli projeye imza atmıştır. Bugünkü bilgi yarışması da bu çalışmalarımızdan biridir. Topluluğumuzun bu tür etkinliklere öncülük etmesi ve Yeşilay'ın değerlerini gençlere aktarması bizleri gururlandırmaktadır."

Yeşilay'ın önemini ve faydalarını gözler önüne sermek ve gençler arasında Yeşilay bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışma sonunda, dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.