Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Ekoturizm Rehberliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programından mezun olacak olan öğrencilerimiz, Turizm Rehberliği Yüksek Lisans Programı mezunları gibi Turizm Rehberi Kokartı alarak bu alanda çalışabilecekler.

Üniversitemizin YÖK nezdinde yaptığı girişimler sonucunda, GRÜ Ekoturizm Rehberliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin, eğitimlerini başarı ile tamamlamaları durumunda "Turizm Rehberliği" Tezli Yüksek Lisans Programı mezunları ile aynı haklara sahip olabileceklerine karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda bölümlerinden başarıyla mezun olan yüksek lisans öğrencilerimiz Turizm Rehberi Kokartı alarak bu alanda da çalışabilecekler.