Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri ve akademisyenleri, Türkiye’nin Fiziki Coğrafyası ve Türkiye’nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası dersler kapsamında teorik bilgilerin uygulamalı bir şekilde yerinde gözlemlenmesi amacıyla teknik gezi düzenlediler.

Bölüm akademisyenleri Prof. Dr. Serkan DOĞANAY ve Prof. Dr. Mehmet ÖZMENLİ ile 44 öğrencinin yer aldığı, 31 Mayıs - 3 Haziran 2024 tarihlerinde Orta ve Batı Karadeniz’e düzenlenen gezi kapsamında; Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük ve Bartın’a giden gezi ekibi; Çarşamba Ovası, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Sinop İnce Burun gibi bir çok coğrafi alanı ve oluşumu yerinde görme imkanı buldular.

Rektörlüğümüzün desteğiyle düzenlenen ve 44 öğrencinin katıldığı gezi, son derece verimli geçmiş ve güzergâh boyunca birçok doğal/kültürel varlık görülmüştür.