Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan yıl sonu konserleri, 07-08 Haziran 2022 tarihlerinde, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

07 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen ilk etkinlik “Bitirme Konseri” adı altında gerçekleştirildi. Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Bahar ADIGÜZEL SALA ve Öğr. Gör. Sarper DAĞTEKİN’in düzenlediği ve son sınıf klasik gitar öğrencileri Semih ÇOHADAR ve Kadir EKEN tarafından çeşitli klasik eserlerin icra edildiği konserde, Giuliani, Aguado, Reis, Walton, Villa-Lobos, Dyens, Cardoso, Scarlatti, Bach, Tarrega, Barrios, Brouwer ve Moyano gibi bestecilerin eserleri dinleyenlerin beğenisine sunuldu.

08 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen “Mezuniyet Resitali” konserinde ise Prof. Dr. Vasıf HASANOĞLU’nun son sınıf piyano öğrencisi Kezban İSA ve Dr. Öğr. Üyesi Betül YETKİN GÜLMEZ’in keman öğrencisi İpeksu MAĞDEN sahne aldı.

Bach, Mozart, Liszt, Saygun, Beethoven ve Tura’nın eserlerinden oluşan repertuvarları ile Kezban İSA ve İpeksu MAĞDEN sergiledikleri performanslarıyla dinleyenlere müzik ziyafeti sundular.

Konser sonunda Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Günay KAYA, sanatçılara çiçek takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.