Baharın gelişinin müjdecisi olarak kabul edilen “Nevruz Bayramı”, 21 Mart 2019 Perşembe günü, Üniversitemiz Güre Yerleşkesi etkinlik alanında düzenlenen programla kutlandı.

Giresunlu hemşehrimiz J.Asb.Çvş. Burçin Damcı’nın Şırnak’ta Şehit düşmesi nedeniyle buruk geçen Nevruz Bayramı’nın sunumunu, Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Şenol Sancak yaptı.

Şehidimiz Burçin Damcı’nın şahsında bu vatan uğruna can veren tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Sancak, Nevruz’un kültürümüzdeki yerine değinerek sunumunu sürdürdü.

Daha sonra kürsüye çıkan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Fırat Saylan yaptığı konuşmada, Türk kültüründeki Nevruz geleneğine yer verdi.

Nevruz’un Türk dünyasında yüzlerce yıldır baharın habercisi olarak kutlandığını dile getiren Saylan, Nevruz Bayramı’nın farklı dönemlerde ve coğrafyalarda kutlanma şekillerinden örnekler verdi.

Konuşmaların ardından yakılan Nevruz Ateşinin üzerinden atlayan protokol üyeleri, daha sonra örs üzerinde demir dövdüler.

Halk oyunları ve müzik dinletisinin iptal edildiği Nevruz kutlamaları, öğrencilere nevruz pilavının dağıtılması ile sona erdi.