Fakültemizde Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Aytulu  ile “Gazetecilikte Uzmanlaşmanın Önemi” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Hürriyet Daily News’in Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Aytulu, 30 Mayıs Perşembe günü Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ı ziyaretinin ardından Tirebolu İletişim Fakültesi Taner Karahasanoğlu Konferans Salonu’nda fakülte akademik personeli ve öğrencileri ile bir araya geldi. “Gazetecilikte Uzmanlaşmanın Önemi” konulu söyleşi gerçekleştiren Aytulu, kariyerinde edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Gazetecilikte en önemli şeyin fark yaratabilmek olduğunu belirten Aytulu, “Biz herkesin gözü önünde olan bir hikâyeyi, kimsenin görmediği bir bakış açısından anlatabiliriz ve bu toplumda okunduğunda fark yaratacak bir hikâyeye dönüşür” dedi.

Gazetecilikte uzmanlaşmanın önemini vurgulayan Aytulu, iletişim fakültesindeki öğrencilere çalışma hayatına atıldıktan sonra teori ile pratiğin farkını görebileceklerini dile getirdi. Öğrencilere birçok tavsiyede bulunan Gökçe Aytulu, öğrenciyken medya kuruluşlarında çalışırlarsa okumaya daha hevesli olacaklarını ve çalıştıkları süreçte de iletişim becerilerini geliştirebileceklerini belirtti. Aytulu, herhangi bir konuda çalışmaya başlandığında, o alanda bir alt dal bulup uzmanlaşmanın, gazetecilik kariyerinde ve medyada yer edinme olasılığını artırabileceğini ifade ettiği gibi ne kadar çok kitap okunursa o kadar iyi gazeteci olunabileceğini de dile getirdi.

Gazeteciliğin hiçbir zaman değişmediğini ancak gazeteciliğin yapıldığı araçların değiştiğini ifade eden Aytulu, sosyal medyanın yerleşik kalıpları yıkmasıyla ortaya yeni bir medya düzeninin çıktığını belirtti. Yapay zekanın hızla geliştiği bir dönemde olduğumuzu vurgulayan Aytulu, sadece gazetecilikte değil, birçok sektörde yapay zekanın iş gücü dinamiklerini etkilediğini vurguladı.

Soru-cevap bölümüyle sona eren söyleşinin ardından Aytulu, katılımcılara teşekkür etti.  Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üye. İsmail Cem Feridunoğlu ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Karlıdağ tarafından Gökçe Aytulu’ya teşekkür belgesi takdim edildi.