İlimizde ikamet eden tüm üniversite öğrencileri, uzaktan eğitim kapsamında yapılacak sınavlar ve hazırlanacak ödevler için, Giresun Üniversitesi'nin tüm teknik altyapısını kullanabileceklerdir.

Sınavlara hazırlanmak veya ödevlerini yapmak üzere, teknik imkanı olmayan tüm üniversite öğrencilerimiz için Üniversitemizin ilçeler dahil tüm birimlerindeki bilgisayar labaratuvarları ve kütüphanelerimiz açık tutulacaktır. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler ilk olarak ikametlerine en yakın Üniversite birimimize  başvuracaklar, orada imkan bulamaması halinde diğer birim ve okulların imkanlarından da yararlanabileceklerdir.

Giresun'da ikamet edip, bilgisayar ihtiyacı ve internet sıkıntısı çeken, Ülkemizin herhangi bir üniversitesinde öğrenim gören tüm öğrencilerimiz, bu amaçla, Üniversitemizin bilgisayar labaratuvarlarından ve internet altyapısından kesintisiz bir şekilde yararlanabileceklerdir. Bunun için öğrencilerimizin hizmet almak istedikleri okul ve birimlerimize başvurmaları yeterlidir.