Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu - 2023” verilerine göre Giresun Üniversitesi öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı en çok artan üç üniversiteden biri oldu.

Üniversitelerin geçmiş yıllardaki verileri de dikkate alınarak gerçekleştirilen hesaplamalarda Üniversitemiz önemli bir gelişme göstererek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı en çok artan 3 üniversite arasında yer aldı. Giresun Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede toplam 66 bin 765 adet basılı kitap sayısıyla öğrenci başına 3 adet basılı kitap kullanımı imkânı olduğu vurgulandı.