Üniversitemizin girişimleri sonucunda 27 Şubat 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun 2.OSB içerisinde kurulması kararlaştırılan, Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirket ve Yönetim Kurulu oluşturma çalışmaları, 25 Nisan 2019 Perşembe günü yapılan toplantıyla başladı.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında yapılan toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Belediyesi adına Giresun 2.OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu, Doç. Dr. Galip İçduygu ve Öğr. Gör. M. Anıl Kaya katıldı.

Toplantıda, Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulacak yönetici şirketinin, yönetim kurulunun ve denetleme kurulunun oluşturulması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ülkemizin milli sanayi hamlesinin önemli unsurlarından biri olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinde oluşturulacak ar-ge alanları, ar-ge ofisleri ve kuluçka alanları sayesinde ilimizde ve bölgemizde ar-ge çalışmaları yapan veya yapmak için fırsat kollayan şirketler, genç girişimciler, öğrenciler ve akademisyenler TGB’nin imkanlarından faydalanabilecek ve ARGE niteliğinde çalışmalar yapabilecektir.

Teknokent içerisinde yer alacak şirket ve girişimciler, birçok vergi muafiyetinden faydalanabilecek ve böylelikle girişimcilerimize büyük kolaylık sağlanmış olacaktır. Yine TGB içerisinde kurulacak şirketlerde çalıştırılacak nitelikli personele ihtiyaç duyulacağından, ilimiz ve bölgemizdeki istihdam sorununun çözümüne de önemli katkı sağlayacaktır.