27 Şubat 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Giresun 2.OSB içerisinde kurulması kararlaştırılan Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici şirket ve yönetim kurulu oluşturulması çalışmaları kapsamında, Giresun Valiliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgesi tanıtım sunumuyla başlayan toplantıda; kurulacak yönetici şirketinin, yönetim kurulunun ve denetleme kurulunun oluşturulması konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Giresun 2.OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. M. Anıl Kaya, Giresun Ticaret Borsası, Fiskobirlik, Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Giresun İl özel idare kurum yetkilileri katıldı.

Ülkemizin milli sanayi hamlesinin, önemli unsurlarından biri olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinde(TGB) oluşturulacak ARGE alanları, ARGE ofisleri ve kuluçka alanları sayesinde ilimizde ve bölgemizde ARGE çalışmaları yapan veya yapmak için fırsat kollayan şirketler, genç girişimciler, öğrenciler ve akademisyenler teknoloji geliştirme bölgemizde alanlardan faydalanabilecek ve ARGE niteliğinde çalışmalar yapabilecektir. Teknokent’ler içerisinde yer alacak şirket ve girişimciler birçok vergi muafiyetinden faydalanabilecek ve böylelikle girişimcilerimize birçok kolaylıklar sağlanacaktır. Yine TGB içerisinde kurulacak şirketlerde çalıştırılacak nitelikli personel istihdamı da ilimiz ve bölgemiz için oldukça önemli olacaktır.