“Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” adlı televizyon programında Polis/Adliye muhabiri olarak görev yapan Murat Sönmez, Tirebolu İletişim Fakültesi GüniMedya Haber Ajansı'nda fakültemiz öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi.

12 Haziran Çarşamba günü fakülte haber atölyesinde, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu ve Gazetecilik Bölümü akademisyeni Arş. Gör. Eda Acar Sinanoğlu’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikte Gazeteci Murat Sönmez, mesleki deneyimlerini Gazetecilik Bölümü öğrencilerine anlattı. Sönmez, çalışma hayatı boyunca birçok medya kuruluşunda çalıştığını ve gazetecilikte farklı uzmanlaşma alanlarında muhabirlik yaptığını söyledi.

Gazetecilik mesleğinde sorgulayıcı, güvenilir, cesur ve başarılı olmanın önemli olduğunu vurgulayan Sönmez, öğrencilerin de farklı alanlarda farklı deneyimler edinmeleri gerektiğini söyledi.  Her meslekte olduğu gibi gazeteciliğin de zor yanlarının olduğunu ifade eden Sönmez, "Yaptığımız her yayın delil niteliği taşır, bu yüzden insanların medyaya ihtiyacı var" dedi.

Söyleşide öğrencilere yönelik kendi mesleki sürecinde de uyguladığı bir tavsiyede bulunan Sönmez, "Haber yaparken topladığım bilgileri terazinin bir tarafına, vicdanımı da diğer tarafına koyuyorum. Vicdanımın ağır gelmediği haberi yapmıyorum. Sizler de meslek hayatına atıldığınız zaman bunu uygulayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Etkinlik Sönmez'in öğrencilerimizin sorularını cevaplamasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.