Üniversitemizde Mezuniyet Coşkusu...
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Altıok Hocamız Vefat Etti
Anatomi Işığında Veteriner Sağlık Teknikerliği" Konferansı
Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Coşkusu
Bilgi ve Değerler Topluluğu Öğrencilerinden Doğa ve Kültür Buluşması
Giresun Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri Büyük Coşkuyla Kutlandı
GRÜ Öğrencileri, 10. Travma Rallisinden Madalya İle Döndü
Veteriner Sağlık Laborantlığı Öğrencileri Giresun Merkez Laboratuvarlarını Gezdi
Aşçılık Programı’ndan Gururlandıran Başarı: Yemek Yarışmasında Birincilik Ödülü
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.