Giresun Üniversitesi İlk Başvurusunda THE Sıralamasında
Eynesil Kamil Nalbant MYO’da Geleneksel Hamsi Şenliği Coşkusu
GRÜ İlahiyat Fakültesinde İlk Ders “Filistin”
Dilimiz Farklı, Kalbimiz Aynı: ÜNİ-DOKAP Amasya Uluslararası Öğrenci Kampı-2025
Rektörümüzden Bozok Üniversitesi'ne Ziyaret...
Çek Cumhuriyeti Ostrave Tıp Fakültesi ve Ostrave Hastanesi Akademisyenlerinden ...
Doç. Dr. Ümmü Gülsüm DURUKAN’ın Uzman Olarak Yer Aldığı TÜBİTAK Projesi Kabul Ed...
Giresun Üniversitesi'nden Derece ile Yerleşen Öğrencilere Giresun'u Tanıtma Gezi...
Rektörümüzden Tarihi Rektörlük Binasında Basın Toplantısı...
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde GRÜ’den 12 Öğretim Üyesi Yer Aldı
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.