UNESCO Kürsüsü Antlaşması 1 Ocak 2025 Tarihi İtibariyle Uzatıldı
Giresun Üniversitesi ve Kent Konseyi Arasında Toplumsal Katkıya Yönelik İş Birli...
Doç. Dr. Ümmükülsüm Özel Akdemir CLEANFOREST Çalışma Grubu Üyesi Oldu
Finansal Katılım Ekonomisi Paneli Yapıldı
"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Ziyareti...
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Üyeliğine Atandı
Kalite Süreçlerinde Ziyaretlerin İlk Etabı Tamamlandı
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Kalite Süreçlerinde İkinci Ziyaret Spor Bilimleri Fakültesine Gerçekleştirildi
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda Hamsi Şenliği Etkinliği
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.