Dr. Öğr. Üyesi Enes Yıldırım TÜBİTAK 1812 BiGG Yatırım Programı kapsamında Deste...
Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hüseyin Şahin Özel Güvenlik Personeliyle Bir Araya Ge...
Üniversitemizden "Bilim Kafe" Etkinliği...
Doç. Dr. Melih AĞRAZ’ın TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Çiftçi Eğitimleri
GRÜ Öğrencileri, “TEKNOFEST 2025 İSTANBUL”da Yarı Finalde
Akıntıya Değil Yaşama Tutunmak
Geçmişten Günümüze Değişen Aile Rolleri
Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Çiftçi Eğitimleri
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
29 gün boyunca yayınlanacak olan programda menü önerisinin ardından menüde yer alan yemeklerin geleneksel tarifleri paylaşılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Mehmet Akif ŞEN, “Gastronomi yükselen trend. Günümüzde gastronomi, şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve tanıtımına ciddi katkılar sunmakta. Bunun yanında Anadolu mutfak kültüründe, Türklerin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte bir Ramazan kültürü gelişti. Bizde bu programda özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illerinde Ramazan ayında iftar ve sahur ile ilgili kültürel mutfak uygulamalarını, yemeğin yalnızca tarifini değil de kültürel ve sosyolojik yönünü, hammadde temin şeklini, besin içeriğini, pişirme yöntemlerini ve şehirler için önemini öğrencilerle birlikte dinleyiciye aktarıyoruz. Mesleki hayatlarında yalnızca mutfakta kalmak istemeyen, yemeğin farklı alanlarında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için de farklı bir deneyim gerçekleşmiş oluyor” dedi.