Üniversitemiz Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğunun Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile birlikte düzenlediği  "Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk" adlı fotoğraf sergisinin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın katılımıyla 11 Kasım 2019 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Güre Yerleşkesi Rektörlük Fuaye Salonunda yapılan açılış törenin ardından Rektörümüz ve beraberindekiler, salonda sergilenen fotoğrafları incelediler.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik yıllarından kurtuluş savaşına, Cumhuriyetin ilk yıllarından 1938’deki vefatına kadar geçen sürecin fotoğraflarla anlatıldığı sergi, salondaki ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Sergiyi salondaki davetliler ve 19 Eylül İlkokulu birinci sınıf öğrencileriyle gezen Rektörümüz, vefatının 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu sergi vesilesiyle bir kez daha andıklarını söyledi. O’nun hayatını fotoğraf kareleriyle ziyaretçilere aktaran serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, salondaki fotoğrafları merakla inceleyen miniklerle de sohbet etti.

Rektörümüzün yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Kara, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı "Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk" sergisi, 15 Kasım 2019 tarihine kadar açık kalacak.

Sergiye tüm halkımız davetlidir.