Doç. Dr. Yasin Söğüt’ten Teknofest’te Birincilik Ödülü
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr....
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’den Rektörümüz Prof. Dr. Yıl...
Üniversitemizin Kontenjan Doluluk Oranı %98,55 Oldu
Öğr. Gör. Dr. Yunus Emre Genç COST Çalışma Gruplarına Üye Olarak Atandı
Giresun Üniversitesi Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nda TEKNOFES...
Giresun Üniversitesi'nden TEKNOFEST’te Gurur Verici Başarı!
EYUDER Heyetinden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’a Ziyaret
Prof. Dr. Salih Durdu TÜBİTAK 1001 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’in açılış konuşması ile başlayan program, Ahmet Ak Gıda - Gaffaro Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Halil AK’ın, fındık ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşması ile devam etti.
Fındık üreticisinin daha çok bilgilendirilmesi gerektiğine, bilinçli üreticinin önemine değinen Sayın AK, fındık sektöründe depolamanın ve depolama kapasitesinin önemini vurguladı. Depolara bırakılan fındığın krediye dayalı finansman için kullanılabileceği bir sistem geliştirilebileceğini ifade eden Halil AK, fındıkta “alan bazlı destek” yerine “işletme bazlı destek” uygulamasına geçilmesi gerektiğini savundu. Alan bazlı destek sisteminde, dekar başına ödenen destek miktarının Dolardaki yükseliş karşısında eridiğine dikkat çeken AK, fındıkta üretimin artırılması için yeni bir teşvik sistemi olarak işletme bazlı destek sistemine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Ahmet Ak Gıda - Gaffaro Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Halil AK; fındık üretim miktarının ve fındık tarımında verimliliğin arttırılması için fındık üretim alanlarının bölünerek küçülmesinin mutlaka engellenmesi gerektiğini söyledi.
Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN, İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program, soru-cevap bölümü ve teşekkür belgesi takdimi ile sonra erdi.