Üniversitemiz Turkmsıc Topluluğu tarafından 28 Mart Pazartesi günü saat:11.00'de Güre Yerleşkesinden Atapark Meydanına kadar "Endometriozis Farkındalık Çalışması" (Kadınlarda görülen ilerlemesi durumunda kansere dönüşen bir hastalık) temalı bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yaklaşık elli öğrencimiz katılım gösterdi.

Endometriozis Nedir?
Endometriozis, rahim içini döşeyen endometrium tabakasının rahmin dışındaki başka bir bölgede büyümesi sonucu gelişen ve sıklıkla ağrılı seyreden bir hastalıktır. Endometriozis en sık olarak yumurtalıklar, fallop tüpleri ve pelvisi örten dokuda görülür. Dünya genelinde üreme çağındaki yaklaşık 176 milyon kadını etkileyen yaygın bir hastalık olmasına rağmen bilinirlik oranı çok düşüktür. Hastalık her yaş grubundaki kadını etkileyebilmesine rağmen en çok 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kadınlarda görülür.