Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Cumhuriyet’ten Günümüze Ortaokul Türkçe Dersi Öğretim Programları” başlıklı öğrenci sempozyumu, 4 Haziran 2024 Salı günü, Fen-Edebiyat Fakültesi Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî Amfisinde gerçekleştirildi.

Üç oturum halinde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını, Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Mehmet ALVER yaptı. Sempozyumun, bölüm öğrencileri tarafından büyük emek harcanarak hazırladığını dile getiren Sayın ALVER, programın düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan ve kısa bir teşekkür konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM’in ardından, sempozyumun ilk oturumuna geçildi. Sempozyum ana başlığı altında sunumlar hazırlayan öğrenciler, bu çalışmalarını salonda bulunan akademisyenlere ve öğrencilere aktardılar. Sunumlarını gerçekleştiren öğrencilere teşekkür belgeleri, Eğitim Fakültesi akademisyenleri tarafından takdim edildi.

Tüm gün süren program, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı 2. Sınıf öğrencisi Esra ÖZBEY tarafından gerçekleştirilen “2024 Ortaokul Türkçe Dersi Öğretim Programı” başlıklı sunum ile sona erdi.

Programın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM, Esra ÖZBEY’e günün anısına hazırlanan teşekkür belgesini takdim etti.