“15  Temmuz  Demokrasi  ve Milli Birlik  Günü” kapsamında Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Darbeler, 15 Temmuz, Sendikaların Rolü” başlıklı konferans, 16 Temmuz 2019 Salı günü gerçekleştirildi.

Konferans için Üniversitemize gelen Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ve beraberindeki heyet, ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ı makamında ziyaret ettiler.

Memur-Sen Giresun Temsilcisi Muhammed Sarı ile Eğitim Bir-Sen Giresun yönetiminin de hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Rektörümüz, daha sonra Sayın Selvi ile beraber, konferansın düzenleneceği Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonuna geçti.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Sayın Selvi, “Darbeler, 15 Temmuz, Sendikaların Rolü” başlıklı konferansını vermek üzere kürsüye çıktı.

Türkiye tarihinde yaşanan darbelere, bunların Türk siyasetine ve toplumun sosyo-ekonomik gelişimine olumsuz etkilerinden bahsederek konuşmasına başlayan Selvi, daha sonra FETÖ terör örgütüne ve 15 Temmuz gecesi yaşananlara değindi.

FETÖ’nün işbirlikçileriyle birlikte giriştiği hain darbe girişiminin yaşandığı gece, milletin hayatı pahasına buna kaşı çıktığını söyleyen Selvi, sendikaların da o gece ve sonrasında örgütlenerek darbeye karşı önemli bir duruş sergilediklerini söyledi.

Ülkenin böyle bir girişimle tekrar karşı karşıya kalmaması için birlik ve beraberlik ruhunun korunmasının önemine vurgu yapan Selvi, konuşmasının ardından teşekkür belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’dan aldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz, konferans için Giresun’a gelen Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi’ye teşekkür ederek kendisini Giresun Üniversitesinde tekrar ağırlamak istediklerini söyledi.