Üniversitemiz Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından 21, 22 ve 28 Aralık 2021 tarihlerinde dört farklı oturumda, "Eğiticilerin Eğitimi Programı" kapsamında, çevrimiçi ortamda eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitimlerin ilk oturumu 21 Aralık 2021 Salı günü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Alperen YANDI’ın katılımıyla düzenlendi. “Çoktan Seçmeli Maddelerin Yazılması ve Analizleri” konulu bir sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Alperen YANDI, konuşmasında çoktan seçmeli testler ve madde yazılım süreci, madde analizleri gibi konulara değindi.

22 Aralık 2021 Çarşamba günü gerçekleşen eğitim serisinin ikinci oturumunda, Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Gizem UYUMAZ “Ölçek Geliştirme Süreci ve Analizleri” başlıklı bir sunum yaptı. Eğitimde ve psikolojide kullanılan ölçme araçları, ölçme geliştirme süreci, açıklayıcı faktör analizi uygulaması ve doğrulayıcı faktör analizi uygulamaları konularını örneklerle ele alan Dr. Öğr. Üyesi Gizem UYUMAZ’ın ardından programın üçüncü oturumunda Yozgat Bozok Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Gözde SIRGANCI sunum yaptı. “Ölçme Araçlarında Geçerlik: Ölçme Değişmezliği” konulu bir sunumun yapan Sayın SIRGANCI, ölçme değişmezliği, katı ölçme değişmezliğine karşı yaklaşık ölçme değişmezliği konularını ele aldı.

Eğitim serisinin son oturumu, 28 Aralık 2021 Salı günü Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Yasemin DOĞAN’ın “Engelsiz Üniversite, Engelsiz Eğitim” konulu sunumunu ile gerçekleşti.

Akademik ve idari personelin katıldığı, “Eğiticilerin Eğitimi Programı” her oturumun sonunda katılımcı sorularının cevaplanması ile sona erdi.