Üniversitemiz Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, '8 Mart Uluslararası Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç.Dr. Merve Yıldırım' ın Küratörlüğü' nde 2 anlamlı sergi düzenledi. Fakülte' nin Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sergi Salonu' nda gerçekleşen ilk sergide, Trabzon Feminart Karadenizli Ressam Sanatçıları Derneği Başkanı Şükran Yangın Üst, dernek üyeleri ve fakültenin öğretim görevlilerinin hazırladığı birbirinden güzel resimler sergilendi.

Sergiye, Belediye Başkanı Tolga Erener, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ile ilçe protokolü ve sanatseverler katıldı.

'Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Sergisi' nin 2'nci ayağı ise Giresun Can Akengin Kültür Merkezi' nde açıldı. Sergiye Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı ve Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr.Güven Özdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, akademisyenler, kurum- kuruluş ve STK temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Serginin açılış kurdelası kesilirken bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, sergilerin Küratörlüğü' nü yapan Doç.Dr.Merve Yıldırım' ı, resimleri sergilenen Feminart Karadenizli Ressam Sanatçıları Derneği Başkanı Şükran Yangın Üst' ü, dernek üyelerini ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerini tebrik ederek başarılar diledi.

Rektör Can," Annemiz, eşimiz, kızımız, kardeşimiz, arkadaşımız ve yaşadığımız dünyanın en güzel rengi olan kadınlarımız, toplumumuzu bir arada tutan en güçlü bağımızdır.Kadınlar güçlü olursa aileler güçlü olur. Güçlü aileler güçlü bir toplum meydana getirir. Dolayısıyla güçlü bir toplumun vazgeçilmez unsuru güçlü kadınlardır." dedi.

Rektörümüz konuşmasını, "Bu anlamlı etkinlik nedeniyle, aile kurumunun temelini oluşturan, özverinin, şefkatin ve sevginin kaynağı olan tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nü kutluyorum." diyerek tamamladı.

Sergilerin Küratörü Doç.Dr. Merve Yıldırım da, açılışta ve sonrasında yaptığı açıklamada "Öncelikle sergilerimizi hazırlama sürecinde yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Yılmaz Can' a, Rektör Yardımcımız ve Fakülte Dekan Vekilimiz Sayın Prof.Dr.Güven Özdem' e sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Yıldırım, açıklamasında şunları kaydetti:
" Dünya Kadınlar Günü nedeniyle fakültemizde ve Can Akengin Kültür Merkezi' nde aynı günde 2 sergi düzenleyerek resim sanatçılarımızın birbirinden güzel, rengarenk eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduk.Bu eserleri meydana getiren Trabzon merkezli Feminart Karadenizli Ressam Sanatçıları Derneği Başkanı Sayın Şükran Yangın Üst' e, yönetimine, üyelerine ve fakültemiz öğretim görevlilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.Bu sergilerimizden dolayı 'Dünya Kadınlar Günü' kutlaması Giresun' da daha da ayrı bir önem kazandı.Kadınlar annedir, eştir, çocuk yetiştiren eğitimcilerdir.Bu vesileyle geleceğimizin mimarı, önderi kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyor, şükranlarımı sunuyorum."

Feminat Karadenizli Ressam Sanatçıları Derneği Başkanı Şükran Yangın Üst de yaptığı konuşmada," Biz mimoza gibi dirençli kadınlarız.Kadınlar ile erkekler omuz omuza verdiğinde çok daha güçlü olur.Bunu derken "kadına şiddete hayır" vurgusu yapmayı da görev biliyoruz. Bizi dernek olarak Giresunlu sanatseverlerle buluşturan ve eserlerimizi sergilememizin Küratörlüğü' nü yapan Sayın Doç. Dr.Merve Yıldırım' a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi. Başkan Yangın Üst,16 yıldır faaliyette olan derneklerinin Türkiye' de 6, yurt dışında da 3 şubesi olduğunu, 30 da temsilcileri bulunduğunu da sözlerine ekledi.