Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve Karadeniz Bölgesindeki 9 paydaş üniversitenin katkı ve katılımıyla, bölgemizin en geniş ve en kapsamlı etkinliği Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı 10-11 Mart 2020 tarihlerinde yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” teması ile ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenen “Bölgesel Kariyer Fuarı” etkinlikleri, 2020 yılında da 130 üniversite iş birliği ile 10 farklı ilde gerçekleştirilecek organizasyonlarla devam ediyor. Bu organizasyonların dördüncüsü Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde “Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı” adıyla düzenlendi.
Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde düzenlenen Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışı 10 Mart 2020 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın da iştirak ettiği etkinliğe, ulusal ve uluslararası düzeyde, kamu ve özel sektörden 218 kurum ve kuruluş katıldı.

İki gün boyunca dolu dolu geçen etkinliğe paydaş üniversitelerimizin bulunduğu Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Gümüşhane, Bayburt illerinden 15.865 ziyaretçi katıldı.