Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Üniversitemizin de dahil olduğu Doğu Karadeniz Bölgesi üniversiteleri işbirliğiyle, 18-29 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen “Doğu Karadeniz Girişimcilik Haftası” etkinliklerinin Giresun ayağı, GRÜ Teknoloji Transfer Ofisinin katkılarıyla 18-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ülkemizde 2008’den beri 170 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH) kapsamında düzenlenen etkinlikler dolayısıyla; Giresun Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesinde, gençlerin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak değerlendirmeleri ve buna yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlendi.

Üniversitemizde 18 Kasım 2019 Pazartesi günü Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda GRÜ TTO Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Galip İçduygu’nun “TÜBİTAK 512 Destekleri” başlıklı sunumuyla başlayan Girişimcilik Haftası, kendi firmalarını kurmuş başarılı girişimcilerin tecrübelerini, başarılarında rol oynayan kritik noktaları ve izledikleri yolu dinleyicilerle paylaştıkları sunumlarla devam etti.

Etkinlikler kapsamında; Barsoft Barkod Kurucusu Eşref  Bekdemir “Girişimcilik Hikayem”, The Boss Group Kalite Güvence Mühendisi Okan Mersinlioğlu “Silikon Vadisinde Bir Karadenizli”, KOSGEB Giresun-KOBİ Uzmanı Utku Arslan “KOSGEB Girişimcilik Destekleri”, KTÜ Proje Uzmanı-Teknofest 2018-2019 Birincisi  Kaan  Öztürk “Paylaşarak Gelişmek”, Simbiyoz Aktivite’den Neslihan Edinçliler, Hülya Aras, Neşe Demiröz ve Aylin Şen “Sosyal Girişimcilik: Simbiyoz Aktivite”, DR. TeaCo Kurucusu Nazlı Esen “Bu Bir Girişimci midir ?”, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz “AGÜWAYS”, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Gazeteci-Yazar Ozan Onat ve Doç. Dr. Erkan Saka (Bilgi Ünv.) “Dijital Çağda Güncel Kalmak” ve The Snack Haus Kurucusu Hazel Topçu “Girişimcilik Hikayem” başlıklı sunumlar yaptılar.