Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenlerimizden Doç. Dr. Günkut MESCİ'nin, yürütücüsü olduğu “Assessing Nature of Science and Scientific Inquiry with Machine Learning and İts Pedagogical Implications” başlıklı araştırma, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

University of Georgia (A.B.D)’da 12 ay süresince yürütülecek araştırma kapsamında Prof. Dr. Xiaoming Zhai ile birlikte çalışacak olan Doç. Dr. Günkut MESCİ,  makine öğrenimi kullanarak bir yapay zekâ ürünü olan algoritmik modellerin geliştirilmesi yoluyla bilim ve bilimsel sorgulama konularında bireylerin görüşlerini değerlendirecek ve bu modellerin potansiyel pedagojik etkilerini inceleyecektir.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.