Çiftçi Eğitimleri Projesinde Konu Fındık Kurutma
En Etkili Bilim İnsanları Sıralamasında GRÜ’den 7 Bilim İnsanı Yer Aldı
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can Öğrencilerle Yemekte Buluştu
Giresun Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Başladı
81 İlde Milli Teknoloji Atölyeleri Kuruluyor
Üniversitemiz URAP Tıp ve Sağlık Bilimleri Alan Sıralamasında Türkiye’de 76. Sır...
Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'ten Rektörümüze Ziyaret
GRÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Dönem Çalışmaları Ele Alındı
Rektör Yardımcımız ve Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şahin’in de katıldığı eğitim kapsamında Fındık İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Turan, fındık kurutma işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak fındık kurutma işleminde fındığın zemine ince bir tabaka halinde serilmesi ve günde 2-3 kez karıştırılarak kurutulması gerektiğini vurguladı. Suni ve doğal kurutma yöntemleriyle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Turan, fındığı kurutma işlemine geçmeden önce en önemli durumun doğru zamanda hasat edilmesi olduğunun altını çizdi.
Eğitim çiftçilerin sorularının yanıtlanması ve ileriye dönük çözüm önerilerinin konuşulmasının ardından sona erdi.