"Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müslümanların Bilime Katkıları" Konferansı Gerçekleşti
Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nden Girişimcilik Söyleşisi Etkinliği
TÜBİTAK 2209-A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ...
1. Doğu Karadeniz Dahiliye Sempozyumu Üniversitemizde Düzenlendi
Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Düzenlenen Törenle Açıldı
Öğrencilerimiz Şehir Bilgilendirme Turu ve Efor Konserine Yoğun İlgi Gösterdi
Çiftçi Eğitimleri Projesinde Konu Fındık Kurutma
En Etkili Bilim İnsanları Sıralamasında GRÜ’den 7 Bilim İnsanı Yer Aldı
Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can Öğrencilerle Yemekte Buluştu
Rektör Yardımcımız ve Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şahin’in de katıldığı eğitim kapsamında Fındık İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Turan, fındık kurutma işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak fındık kurutma işleminde fındığın zemine ince bir tabaka halinde serilmesi ve günde 2-3 kez karıştırılarak kurutulması gerektiğini vurguladı. Suni ve doğal kurutma yöntemleriyle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Turan, fındığı kurutma işlemine geçmeden önce en önemli durumun doğru zamanda hasat edilmesi olduğunun altını çizdi.
Eğitim çiftçilerin sorularının yanıtlanması ve ileriye dönük çözüm önerilerinin konuşulmasının ardından sona erdi.