Giresun Üniversitesi'nden TEKNOFEST’te Gurur Verici Başarı!
EYUDER Heyetinden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’a Ziyaret
Prof. Dr. Salih Durdu TÜBİTAK 1001 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Prof. Dr. Mutlu Gültepe’nin Karahindiba Projesine TÜBİTAK 1001 Desteği
Giresun Üniversitesi URAP Tıp ve Sağlık Bilimleri Alan Sıralamasında
CWUR 2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması Açıklandı
Şebinkarahisar’da “Kene ile Bulaşan Hastalıklar” Konulu Bilim Kafe Etkinliği Yap...
Öğr. Gör. Dr. Tayfun AYGÜN’ün Projesi TÜBİTAK 1005 Kapsamında Desteklenmeye Hak ...
Giresun Üniversitesi, Ankara Üniversite Tercih Fuarında Yoğun İlgi Gördü
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Zhanar TEMİRBEKOVA Üniversitemizi Ziy...
Rektör Yardımcımız ve Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şahin’in de katıldığı eğitim kapsamında Fındık İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Turan, fındık kurutma işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak fındık kurutma işleminde fındığın zemine ince bir tabaka halinde serilmesi ve günde 2-3 kez karıştırılarak kurutulması gerektiğini vurguladı. Suni ve doğal kurutma yöntemleriyle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Turan, fındığı kurutma işlemine geçmeden önce en önemli durumun doğru zamanda hasat edilmesi olduğunun altını çizdi.
Eğitim çiftçilerin sorularının yanıtlanması ve ileriye dönük çözüm önerilerinin konuşulmasının ardından sona erdi.