Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda "15  Temmuz  Demokrasi  ve  Milli  Birlik Gününün  Önemi" konulu konferans düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, "15  Temmuz  Demokrasi  ve  Milli  Birlik Gününün  Önemi" " konulu konferans 12 Temmuz 2024 Cuma Günü Saat 11.00’de Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman'ın konuşmacı olduğu konferansa Giresun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Özdemir, Yüksekokul akademik ve idari personeli izleyici olarak katıldı.

Söz alan Doç. Dr. Oktay Karaman, darbelerin daha iyi anlaşılabilmesi için darbe girişimlerine tarihsel bir perspektifle bakılması gerektiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin asırlardan bu yana sürdürülen "Şark Meselesinin" bir devamı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Karaman, Türkiye üzerinde sürekli proje üreten başka milletlerin ve başka devletlerin emellerinin hiçbir zaman sona ermeyeceğini hatırlattı. Son olarak darbe girişiminin mevcut iktidara karşı değil, devletimize karşı yapılan bir girişim olduğunu vurguladı.