Üniversitemiz Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman ve Yüksekokul Öğretim Üyelerinin katıldığı öğrenci-mezun buluşması etkinliği 9 Ekim 2024 tarihinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Gültekin’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünde eğitim-öğretime başlayan öğrencilerle aynı bölümden mezun olan Osman Dur ve Beytullah Sevindik adlı mezunlar bir araya geldi. Yüksekokul öğrencilerinin oryantasyon ve kariyer planlamalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Uluslararası Ticaret ve Finansman alanının bilim dalları içerisindeki yeri vurgulandı, meslek dalı olarak dünyada ve ülkemizdeki durumu ve geleceği tartışıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte gıda sektöründe faaliyette bulunan bir işletmenin üretim müdürü olarak görev yapan Osman Dur, ABD ve Çin gibi uzak ülkelere bile ihracat yaptıklarını, ülkeler arasındaki fiyat farklılığının maliyetleri karşıladığını, hatta ihracatın iç pazara satış yapmaktan daha karlı bir iş olduğunu ifade etmiştir.  Yine fındık ihracatı olan büyük bir işletmede ihracat uzmanı olan Beytullah Sevindik, ihracatta karşılaşılabilecek güçlükler ve risklere değinmiş, yeni müşterilerle çalışırken daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yüksekokulda eğitim-öğretime yeni başlayan öğrencilerle mezunlar arasında soru-cevap şeklinde devam eden programda mezunlar, öğrencilere yabancı dil düzeylerini yükseltmeleri ve zorunlu mesleki stajlarını daha dikkatli ve özverili şekilde yapmaları önerisinde bulundular.

Etkinliğinin sonunda mezun öğrenciler Osman Dur ve Beytullah Sevindik’e teşekkür plaketini, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Oktay Karaman takdim etti.