Üniversitemiz Öğrenci  Konseyi Başkanlığı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından düzenlenen “Bugünlerin  Yarını İçin;  Çocuk İstismarı  ve Çocuk Hakları” konulu panel, UCİM kurucuları; Saadet Özkan ve Yücel Ceylan'ın katılımlarıyla 05  Nisan 2019 Cuma günü gerçekleştirildi.

Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen programda, UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan, Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, GRÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Şirin Bozkurt ile Eynesil Kamil Nalbant MYO Çocuk Gelişimi Bölümünden Öğr. Gör. Ertuğrul Meşe konuşmacı olarak yer aldı.

Ulusal ve uluslararası çerçevede görülen çocuk istismarı ve ihmalini önlemek amacıyla 2017 yılında kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) tanıtım filmiyle başlayan programda ilk olarak Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Meşe kürsüye çıktı.

Sunumunda ülkemizde ve dünyada yaşanan çocuk hakları sorununa dikkat çeken Meşe’nin ardından Dr. Öğr. Üyesi Şirin Bozkurt, çocuk istismarını önlemek için ailelere ve çocuklara verilecek eğitimlere değindi. Çocuk istismarını kolaylaştıran geleneksel bazı davranışların değişmesinin önemine vurgu yapan Bozkurt’tan sonra UCİM Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan söz aldı. Ceylan konuşmasında; derneğin nasıl kurulduğuna, kuruluş sürecinde yaşananlara ve bugüne kadar yapılan çalışmalara yer verdi.

Programın son konuşmacısı olan UCİM kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan, dernek olarak yaptıkları çalışmalara ve karşılaştıkları engellere değinerek sözlerine başladı. Ülkemizde yaşanan çocuk istismarı vakalarına ilişkin istatistiklere yer veren, bu konuda alınan ve alınması gereken tedbirlere değinen Özkan, çocuk istismarının toplumdaki önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çelik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Tosun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program, Prof. Dr. Canan Çelik’in konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.