Giresun Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin teorikte gördükleri konuları bizzat uygulama da görerek, bilgi ve becerilerini daha da geliştirmeleri amacıyla düzenlenen Bilimsel Teknik Gezi, 06 Haziran 2024 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Gezi kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) ile Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezini (METAM) ziyaret eden öğrenciler, yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı buldular.

İlk olarak İLAFAR’a yapılan ziyarette yetkililer, beşeri, zirai ve veteriner ilaç etken madde formülasyonlarının geliştirilmesi, preklinik Ar-Ge çalışmalarında ve yüksek teknolojik araştırmalarda kullanımı hakkında öğrencilere bilgi verdiler.

Gezinin ikinci ayağını oluşturan METAM’da, medikal alanda hizmet vermekte olan tüm özel ve kamu kuruluşlarının ihtiyaçları olan araç, gereç, sistem ve diğer unsurların geliştirilmesi süreçleri hakkında öğrencilere detaylı bilgi verildi.

Gezi programının sonunda, 4-5 Haziranda gerçekleştirilen “2. Biyoloji Günleri” etkinliği kapsamında sunum yapan öğrencilere, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emine YALÇIN, öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Kültiğin ÇAVUŞOĞLU,  Prof. Dr. Zafer TÜRKMEN, Prof. Dr. Hatice KATI ve Doç. Dr. Fikret USTAOĞLU tarafından katılım belgeleri takdim edildi.