15  Temmuz  2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin yıldönümünde binlerce Giresunlu, Debboy mevkiinden Atatürk Meydanına uzanan yolda düzenlenen demokrasi yürüyüşü için bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan KOÇYİĞİT, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Baro Başkanı Av. Soner Karademir, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. B. Murat Yakın, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte, binlerce Giresunlu Türk Bayraklarıyla, Gazi Caddesinden yürüyerek Atatürk Meydanına indiler.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından etkinlikler, Hacı Miktad Camii imamı Osman Öztürk’ün Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Yıl boyunca düzenlenen 15 Temmuz temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin, madalyalarını aldıkları ödül töreninde; İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışmasında birinci olan Duroğlu Şehit Zafer Konak İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Fatma Nisa Küçükkaya’nın sahnede İstiklal Marşı’nın tamamını okuması, meydanı dolduran binlerden büyük alkış aldı.

Ödül töreni ve protokol konuşmalarının ardından alandaki vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tuttular.