Üniversitemizin Alucra ve Şebinkarahisar’da bulunan birimlerinde 2018-2019 Akademik yıl mezuniyet töreni,  14 Haziran 2019 Cuma günü gerçekleştirildi.

Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kep attığı günün ilk töreni, Alucra kapalı spor salonunda; Alucra  Kaymakamı Aydın Göçer, Belediye Başkanı  Suat Aybar, MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi  Fikret Uslucan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite çalışanları ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul birincisi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı  Sema Comart’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim üyesi Fikret Uslucan kısa bir konuşma yaptı.

Mezun öğrencileri tebrik eden Uslucan’ın ardından okul birincisi Sema Comart  mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Yüksekokul öğrencilerin folklor gösterisiyle devam eden program, mezun öğrencilerin mezuniyet coşkusunu yaşadıkları kep töreni ile sona erdi.

Günün diğer programı Şebinkarahisar’da, üç yüksekokulun mezunlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulunun ortaklaşa düzenledikleri tören, saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

UBYO birincisi Ayşenur Aydın, Teknik Bilimler MYO Birincisi Esmagül Uğurlu ve Sosyal Bilimler MYO Birincisi Nadire Güllükaya yaptıkları mezuniyet konuşmalarının ardından, yaş kütüğüne plaket çaktılar.

Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Selçuk Takır’ın tebrik konuşmasıyla devam eden programda,  Belediye Başkan Vekili Adnan Kesmez ve Kaymakam Taner Tengir de birer konuşma yaptılar.

Yoğun katılımın olduğu mezuniyet programı, okul birincilerine hediyelerinin verilmesi ve akabinde düzenlenen kep atma töreni ile sona erdi.