Üniversitemiz Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) Veterinerlik bölümü, her yıl yaptığı eğitim gezileri kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Alucra Turan Bulutçu Laborant ve Veterinerlik Sağlık Bölümü, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi,  Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi Kangal Çiftliği'ne eğitim gezisi düzenledi. MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı koordinasyonunda yapılan gezide Hamidiye Kültür Parkı Atlı Binicilik Bölümü, Ok Atış Talimhanesi ve Savaş Atları Müze’si de ziyaret edilen yerler arasındaydı.

Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Sarı bu tür gezilerin önemine vurgu yaparak “ Aslında gezi olarak adlandırdığımız bu eğitim faaliyetlerinin önemi tahmin edilenden çok daha fazla. Üniversite denilen eğitim yuvalarının temel görevi öğrencilerin ufkunu açmaktır. Bizde bu önemli adımda bu tür eğitim turlarıyla öğrencilere önemli bilgiler katıyoruz. Çünkü öğrenciler başka şehir ve  başka kültür görerek bilmesi gerekenleri yerinde öğrenerek tecrübe ediniyor. Burada önemli olan öğrencilerimizle zaman geçirebilmek. Okullumuzda dört duvar arasında kalmak yerine hem eğlenerek hem öğrenek zamanımızı değerlendiriyoruz” dedi.

Gezi kapsamında  öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Abdülhamid Han, Attila ve Cengiz Han'ın at üzerindeki balmumu heykellerini Hamidiye Kültür Parkı "Savaş Atları Müzesi"nde görerek çok değerli bilgiler edindiler.

Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Onur Başbuğ, Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Takçı, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kangal Çiftliği Müdürü Doç Dr.  Nazlı Ercan, Hamidiye Kültür Parkı "Savaş Atları Müzesi”sorumlusu Semih Vergi gezi süresince öğrencilere bilgi verdi.