Üniversitemiz Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenini görkemli bir şekilde kutladı.

Korona salgını sebebiyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı ve mezuniyet törenlerinin çevrim içi yapıldığı dönemin sona ermesi ile yapılan törenin heyecanı ile adeta çifte kutlama yapıldı. Ciddi bir hazırlık aşaması ile bir gün önce başlayan törenlerde öğrenciler Subaşı Köyü orman yürüyüşü ile ilk önce doğanın tadını çıkardı.

Üniversitemiz Rektör Vekili  Prof Dr. Güven Özdem , Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Hüseyin Peker, Alucra Turan Bulutçu MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Bellikli ve  Alucra Kaymakamı Mustafa Çelik’in konuşmalarıyla başlayan törene Alucra Belediye Başkan Vekili Burak Bıyıkçı, ilçe protokolü, üniversite akademik ve idari personeli ile  aileler  katıldı.

Alucra Kapalı Spor Salonu’nda yapılan mezuniyet töreni mezun öğrenciler ve öğretim elemanlarının yürüyüşüyle başladı. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Sarı mezuniyet andını okuttu. Okul birincisi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencisi Muhammet Sarıkaya mezuniyet konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından Öğrencilere temsili diplomaları verildi. Alucra Yüksekokul Birincisi Muhammet Sarıkaya’nın geri sayımı ile kep atan öğrenciler mezuniyet coşkusunu doya doya yaşadı.

Fotoğraf ve Eşya Sergisi
Alucra fotoğrafları sergisi misafirleri fotoğrafın büyülü dünyasına götürürken, yerelde kullanılan ev ve tarım aletleri gösterimi adeta bir müze havası estirdi.

Konser Büyük İlgi Gördü
Mezuniyet eğlencelerinin son ayağı olan TuTasTe   grubunun verdiği konser öğrencilere unutulmaz bir gece yaşattı. Öğr. Gör. Sefa Eyyüp Çiçek’in solistliğini yaptığı gecede üniversiteliler özenle seçilmiş şarkılara eşlik etti.

Havai Fişek Geceye Renk Kattı
Yüksekokulda ilk defa yapılan havai fişek gösterisi büyük beğeni ile seyredildi. Konser esnasında karanlığı renkli havai fişeklerin aydınlatması ve bahçede yakılan meşaleler görsel bir şölen oluşturdu.