Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu 2023-24 mezunları düzenlenen törenle mezuniyet coşkusu yaşadı.

Alucra Kapalı Spor Salonu’nda büyük coşkuyla kutlanan mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Seda Nur Atasoy, Alucra Kaymakamı Ejder Şahin, Alucra Belediye Başkanı Faruk Demirağ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nusret Bulutçu, Yavuzkemal Belediye Başkanı Adem Önal , Memur Sen il  Başkanı Muhammet Sarı, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Günay Kaya,  Giresun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Özdemir ve ilçe protokolü katıldı.

"Klarnet Orkestrası Konseri" mezuniyete heyecan kattı.

Mezuniyet töreni öncesi sahne alan Doç. Halis Gürkan Kırankaya yönetimindeki klarnet orkestrası dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı. Ordu ve Giresun’dan büyük bir çaba sarf ederek geldiklerini belirten Doç. Kırankaya,  bu anlamlı günde Alucra’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Konser sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Doç. Halis Gürkan Kırankaya’ya teşekkür belgesi verdi.

Rektör Can: "Gayret eden daima başarır"

Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere öğrenme hayat boyu sürecektir diyerek “ Gençler mezun oluyorsunuz. Dersler bitiyor ama öğrenmeniz bitmedi öğrenme hayat boyu sürecektir sürmelidir bundan sonraki dönemde sizi çok zorlu süreç bekliyor.” dedi. Üniversitede  kazanılan bilgi ve becerilerin hayata tutunmada yardımcı olacağını belirten Rektör Can  “Anadolu coğrafyasına dağılacak ve bu millete hizmet edeceksiniz. Yaşayacağınız başarısızlıklar sizi yıldırmasın. Düştüğünüz yerden tekrar kalmasın bilin gayret edin pes etmeyin. Çalışan gayret eden er geç başarıya ulaşır. Bizler daima başarılarınızla onur duyacağız." diye konuştu.  Daima öğrencilerin yanında olacaklarının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Can  “Bizimle bağlarınız asla kesmeyiniz. Biz size hayat boyu yardımcı olmaya hazırız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Yüksekokul Müdürü Sarı: "Öğrencilerimize Güveniyoruz"

Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı konuşmasında, “Bugün öğrencilerimizi bir yolculuğa uğurluyoruz hüzünlüyüz ancak bir o kadar da gururluyuz. Onların omuzlarında değerli bir yük var. Bizleri ve Giresun Üniversitesi’ni temsil edecekler. Sizlere güveniyoruz. Yolunuz açık olsun.” ifadelerine yer verdi.

Yüksekokul birincisi Yağmur Özdemir

Yüksekokul Birincisi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Öğrencisi Yağmur Özdemir mezuniyet kütüğüne künye çaktıktan sonra mezuniyet konuşması yaptı.

AK Parti Giresun Milletvekili  Prof. Dr Nazım Elmas’ın Mezuniyet mesajı

Mezuniyet davetine katılamayan AK Parti Giresun Milletvekili  Prof. Dr Nazım Elmas mezuniyet mesajı göndererek öğrencileri kutladı. Elmas mesajında şunları iletti:  " Mezuniyet programının yapıldığı gün Ankara'da meclis çalışmaları için bulunacağım. Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Öğrencilerimize emek veren tüm akademik ve idari personele, fedakar ailelerine şükranlarımı sunar sağlık ve afiyetler dilerim. Mezuniyet törenleriniz  hayırlı uğurlu olsun.”

Mezuniyet andını Dr. Öğretim Üyesi Uğur Bellikli okuttu.

Dr. Öğretim Üyesi Uğur Bellikli ve öğrencilerin birlikte mezuniyet andı okunmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri verildi.

Mezun öğrencilere temsili diplomaları verilmesinin ardından öğrenciler 10 ‘dan geriye doğru sayarak keplerini coşkulu bir şekilde fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.