Giresun Üniversitesi Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından birim kalite ziyaretleri gerçekleştirdi. Birim kalite ziyaretlerinin ilk etabı; 7 Kasım 2022 tarihinde Spor Bilimleri Fakültesi’ne, 8 Kasım 2022 tarihinde Mühendislik Fakültesi’ne ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na, 10 Kasım 2022 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne, Tıp Fakültesi’ne ve Diş Hekimliği Fakültesi'ne gidilerek yüz yüze gerçekleştirildi. İlk etabın son ziyareti; 16 Kasım 2022 tarihinde Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu’na çevrim içi olarak yapıldı.

İkinci etap olarak gerçekleştirilmeye devam eden birim kalite ziyaretlerinin ilki de 23 Aralık 2022 tarihinde Tirebolu İletişim Fakültesi’ne gidilerek yüz yüze gerçekleştirildi.

Üniversitemiz kalite güvencesi süreçlerinin yaygınlaştırılması ve paydaş görüşlerinin alınması amacıyla her yıl düzenlenen birim kalite ziyaretleri kapsamında; “Giresun Üniversitesi Birim Öz Değerlendirme Kartı” aracılığıyla ilgili birimlerin geçtiğimiz yıllarda hazırladıkları Birim Öz Değerlendirme Raporları (BÖDR) değerlendirilerek güçlü ve iyileştirmeye açık yönleri tespit edildi. Ayrıca ziyaretlerde birimler; üniversitemiz akreditasyon süreçlerine başlanıldığı ve birimler ile ilgili süreçler dahilinde Bologna sisteminin yeniden yapılandırıldığı, bu kapsamda bir kılavuz hazırlandığı ve bu çalışmaların tamamlanması gerektiği konularında bilgilendirildi.

Üniversitemiz kalite süreçleri ile ilgili bilgilendirmelerin ve karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyaretlere; Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğünden Koordinatör Prof. Dr. Mustafa Şanal, Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdusselam, Öğr. Gör. Dr. Firdevs İclal Karataş Aydın, Şube Müdürü Seyfi Göktekin, Koordinatörlük üyeleri Öğr. Gör. Hakan Sipahi ile Öğr. Gör. Osman Serdal Karapınar ve birimlerin kalite komisyonu üyeleri ile birim yöneticileri katıldı.