Trabzon-Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 80 kişilik bir ekip, 02 Mayıs 2024 Perşembe günü, Üniversitemiz Güre Yerleşkesinde bulunan birimleri ziyaret ettiler.

Liselilerin, meslek seçimlerine ve kariyer planlarına yol göstermesi amacıyla düzenlenen gezi kapsamında Üniversitemize gelen misafir ekip, GRÜ Basın Koordinatörlüğü görevlileri tarafından karşılandı.

Kampüste İlk olarak Fen-Edebiyat Fakültesini ziyaret eden öğrencileri burada, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sezai BALCI ile fakülte sekreteri Erol CAN karşıladı. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî amfisinde öğrencilerle bir araya gelen Sayın BALCI, Fen-Edebiyat Fakültesi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Emel TOZLU’nun da yer aldığı ziyarette; Sayın BALCI ve TOZLU, öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

Daha sonra Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (GRÜMLAB)’ı ziyaret eden misafir ekip, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Bengü TEMİZEL ve Öğr. Gör. Dr. Elif APAYDIN’dan, laboratuvarda kullanılan cihazlar ile yapılan çalışmaların kapsamı ve içeriği hakkında bilgi aldılar.

Rektörlük binası fuaye alanında misafir öğrencileri kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, burada öğrenciler ve öğretmenleriyle sohbet etti. Geleceğe dair beklentilerini sorduğu öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektörümüz, kendilerine Üniversitemizin hediyeleri takdim etti.

Merkezi Kütüphaneyi de ziyaret eden ve sunulan hizmetler hakkında, kütüphane personeli İlyas SARIGÜL’den detaylı bilgi alan öğrenciler son olarak, Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü akademisyenleriyle bir araya geldi. Dr. Öğr. Üyesi Nebahat BOZKUŞ’un hazırladığı sunumun ardından bölüm hakkında bilgi alan misafir ekip daha sonra kampüsten ayrıldı.