Üniversitemiz Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü, MYO Koordinatörlüğü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Bologna Süreci Uyum ve Bilgilendirme” toplantısı, 11 Haziran 2024 Salı günü 09.00-12.00 saatleri arasında Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî amfisinde gerçekleştirildi.

Toplantı, Rektör Başdanışmanı ve Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Şanal, MYO Koordinatörü ve Kalite Komisyonu üyesi Prof. Dr. Aytaç Güder ve Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Koordinatörlük üyesi Öğr. Gör. Osman Serdal Karapınar'ın sunumları ile iki oturum şeklinde yapıldı. İlk oturumda, üniversitemizin lisans eğitim düzeyindeki fakülte dekanları, yüksekokul ve konservatuar müdürleri, dekan ve müdür yardımcıları, bölüm başkanları ve sekreterleri yer aldı. İkinci oturum ise önlisans eğitim düzeyindeki MYO müdürleri, bölüm başkanları ve MYO sekreterleri ile gerçekleşti.

Toplantıda, öğretim planlarında yer alması gereken %25’lik seçmeli dersler, ortak seçmeli ders havuzu, koşullu dersler ve Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikleri Çerçevesi (TYYÇ) ile program çıktılarının uyumu konularında bilgilendirmeler yapıldı ve tavsiye kararları aktarıldı. Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.